Benji en Desi

Benji Desi
aa Cc[chm] D- Ee gg Pp   Aa C- Dd E- Gg Pp Sp
Stamboom Benji   Stamboom Desi

Benji is een mooie Slate man geboren in Zwitserland, met een geweldig leuk karaktertje. Denk eigenlijk niet dat ik hem hier nog voor moet stellen, Desi is zijn vierde vrouw, na Streepie, Lena en Suheyla. Een bewezen fokman dus, lief voor zijn dame en een goede papa voor zijn kids.
Benji is een grote favoriet van mij, als ik in het terra bezig ben probeert hij telkens om zo snel mogelijk via m'n arm in m'n nek of op mijn hoofd te klimmen. Hij is als pup veel in de hand geweest, en dat is duidelijk te merken. Heel vriendelijk naar mensen toe, en dat goede voorbeeld geeft hij natuurlijk ook door aan zijn pups.

Desi is een vrolijke stuiterbal die geboren is bij gerbilfokkerij Ichigo in Wezep. Heel origineel is ze vernoemd naar Desirée, degene die haar gefokt heeft. Ze is heel nieuwsgierig en ondernemend, en heeft een duidelijke voorkeur voor klimmen boven graven. Telkens weer zoekt ze het hoogste punt in het terrarium op om op de uitkijk te gaan zitten. Bovenop het drinkflesje is één van haar favoriete zitplekjes. En naar mensen toe is ze erg vriendelijk, komt meteen kijken als ik voor de bak sta of er in bezig ben. Een heel leuk dametje.
Ze heeft een volle witte kraag en bles, en ook wat wit op de rug. Ik hoop dat ze haar leuke karakter en mooie vlekken door gaat geven aan haar pups.


De pups die uit hen geboren gaan worden kunnen Agouti, Zwart, Zilveragouti en Slate vachtkleuren krijgen, natuurlijk ook gevlekt.
Met wat geluk is Desi drager van e, en dan kunnen er ook Algerijn, Poolvos en Blauwvos pups geboren worden. Het is ook mogelijk dat Desi drager is van p, dan kunnen er ook Roodoogjes geboren gaan worden.
En met nog heel veel meer geluk heeft Benji Dd, dan zouden er ook Dilluted vachtkleurtjes tussen kunnen zitten...
Ik verwacht niet dat Desi een verlichtingsgen heeft, maar zou dat zeker niet erg vinden. Integendeel ;-)

11 februari zijn Benji en Desi samen in de split geplaatst. Ze reageren zeer nieuwsgierig en vriendelijk naar elkaar toe. Op 18 februari zijn ze gekoppeld en 21 februari is Desi gedekt door Benji.

14 maart weer dekkingen gezien, maar er zijn geen pups geboren helaas...

9 april vier rose wurmpjes gezien in het nest!
Eén Slate ventje en drie vrouwtjes; Agouti, Slate en Zwart/Slate Gevlekt.

Op 10 mei is Desi bevallen van haar tweede (en laatste) nestje van Benji.
Heb even snel kunnen kijken toen het nest open lag, en het zijn er erg veel deze keer...


20 mei de pups bekeken, en Desi is de nieuwe recordhoudster in de fokkerij met een nest met maar liefst 10 pups!
Vijf ventjes en vijf dames in veel verschillende vachtkleuren, en een aantal verrassingen waarvan ik nog niet helemaal zeker ben van de juiste vachtkleur...

Er zijn deze keer ook roodoogjes geboren, dus Desi heeft Pp.
Desi is een slimme meid, ze heeft twee nestjes gemaakt en de tien pups verdeeld. Afwisselend zit ze op beide nestjes om de pups te zogen, zo is er geen ruzie over een tepel. Gerbils hebben 8 tepels en dat is dus te weinig met tien pups, wat de twee die geen tepel kregen dus ook telkens weer duidelijk lieten horen.

Alle tien de pups zijn gezond groot geworden, petje af voor Desi! Ze mag verdiend met pensioen samen met een dochter uit het laatste nest.

Benji 1 Desi 1
Benji wacht zijn kans af om op m'n arm te klimmen Sportieve Desi
Desi als pup Desi als pup 1 Desi op drinkfles
bibs van Desi  puber Desi zoekt het hogerop 
2 B&D1 1 B&D1
Desi en pups pups 10 dagen oud
3 B&D1 4 B&D1
5 B&D1 6 B&D1
7 B&D1 8 B&D1
9 B&D1 10 B&D1
11 B&D1 12 B&D
2.1 B&D2 2.2
pups 10 dagen oud
2.3 2.4
2.5 2.6
2.7 2.8
2.9 2.10
2.11 2.12
2.143 2.14


  Copyright © Wessanda.nl                                                                                   niets van deze site mag gekopieerd worden zonder toestemming