Bodhi en Souria
Bodhi Bodhi & Souria Souria
Aa C- D- Ee Gg P- Sp   aa c(chm)c(chm) D- ee G- P-
stamboom Bodhi volgt   stamboom Souria volgt

Bodhi is hier geboren en een zoon van Benji en Lena. Hij heeft zijn over-grootvader Chris gezelschap gehouden tot Chris is overleden, daarna heeft hij een tijdje met Milo (van gerbilfokkerij Mileena) samengewoond.
Bodhi is een heel sociaal dubbeltje goedzak van een kerel en is mooi stevig gebouwd. Zijn vlekken heeft hij van zijn over-grootvader Chris, en de diverse gencode heeft hij van zijn vader Benji meegekregen.

Souria is ook hier geboren uit Steve en Judy, en heeft duidelijk de slanke bouw van haar moeder Judy. Ze is nog wat schuchter maar ik verwacht dat ze snel het gedrag van Bodhi zal gaan kopiëren als ze ziet hoe vriendelijk hij naar mensen toe is.

Ik hoop dat uit hun pups meer duidelijk gaat worden over de gencodes van beide ouder dieren.
Mogelijk heeft Bodhi Cc(chm), en dan kan er ook Burmees en andere Cp vachtkleuren uit hen geboren gaan worden.
Als beide dieren Pp hebben, kunnen er ook Roodoogjes vallen. En misschien heeft Souria ook Gg, in dat geval zijn Zilveragouti, Slate, Poolvos en Blauwvos ook nog mogelijke vachtkleuren bij hun pups.
Ben heel benieuwd naar hun pups dus...

Op 16 december heb ik gezien dat Souria gedekt is, over een week of vier weer pupjes!

Maart 2013:  Zo ongeveer elke twee weken dekkingen te zien, maar Souria krijgt maar geen dikke buik en dus ook geen pups helaas...

Oktober 2014: Dit gezellige koppel zit nog steeds samen maar hebben nog steeds geen pups gekregen. Ze gaan heel goed samen en laten graag aan bezoekers hier zien hoe leuk gerbils als huisdier kunnen zijn :-)
Ze mogen samen oud en grijs gaan worden.

Bodhi & Souria (2) Bodhi (1)
Souria (1)    Copyright © Wessanda.nl                                                                                   niets van deze site mag gekopieerd worden zonder toestemming