Kyano en Laura

Kyano Kyano & Laura 1 Laura
Aa c[chm]c[h] DD Ee[f] gg Pp Aa CC DD ee[f] Gg P-
stamboom Kyano stamboom Laura


Kyano is een mooie vent die ik over heb kunnen nemen van gerbilfokkerij Kyami. Hij heeft een goed karaktertje en is wat kleiner en slanker van bouw als Laura. Hij is een erg actief ventje en als hij niet slaapt is hij veel te vinden in het loopwiel of bezig met het slopen van de inrichting van de bak. Maar goed dat we alu ringen om de drinkflesjes hebben hier, anders had hij zeker het record flesjes slopen van Kelly gebroken...
Laura is een mooie forse dame afkomstig van gerbilfokkerij Mileena. Ze is samen met haar moeder Kelly bij ons komen wonen en al eerder gekoppeld geweest aan onze Chris. Ze is een lieve meid en een goede moeder voor haar pups.
Ze is wat rustiger van karakter als Kyano, misschien kan zij hem wat kalmeren.

Beide dieren hebben een zeer diverse gencode, dus kunnen er veel verschillend gekleurde pups uit hen geboren worden. Ook hebben ze beide het schimmel-gen, schimmeltjes zijn ook mogelijk.
In ieder geval kunnen we Agouti, Zwart, Algerijn, Zilveragouti, Poolvos, Nootmuskaat, Slate en Blauwvos¨pups verwachten. En allemaal met een verlichtings-gen.
Het is ook nog mogelijk dat Laura het rode-ogen gen draagt, dan kunnen er ook Roodoogjes geboren worden. Eerlijk gezegd hoop ik van niet, want dan wordt het bepalen van de vachtkleur mij wel erg moeilijk gemaakt. Ik ben niet zo thuis in de Roodoogjes.

Ze hebben eerst in de split gezeten om aan elkaar te wennen zonder dat er gewonden kunnen vallen. Op 16 juli ben ik begonnen met de koppeling, en op 17 juli zag ik dat Laura door Kyano gedekt werd!
Dus hun eerste pups worden waarschijnlijk over een week of vier geboren. We wachten het gewoon af.

12 augustus is het eerste nestje geboren, na een draagtijd van 26 dagen. Ik heb vijf pups kunnen zien, maar Laura heeft een hele berg nestmateriaal verzameld, het kan dus zijn dat er nog meer pups in verstopt liggen...
En volgens mij zitten er geen Roodoogjes bij.

22 augustus de pups bekeken. Het zijn er idd vijf, drie ventjes en twee dames, en allemaal Agouti's...
Echt knap gedaan met hun gencodes, kan niet anders zeggen.

9 september, de vijf pups groeien als kool en stuiteren vrolijk door de bak. Laura krijgt weer een duidelijk buikje...

Kyano 1 zwangere Laura
Kyano komt graag lekkers halen Laura, twee dagen voor de bevalling
K&L1 1 dag oud K&L 10 dagen oud
1e nestje, nog geen dag oud pups, 10 dagen oud
K&L1 pups 20 dagen oud (1) K&L1 pups 20 dagen oud (2)
     Copyright © Wessanda.nl                                                                                   niets van deze site mag gekopieerd worden zonder toestemming