Lexi en Bente

Lexi is onze lieve Poolvos man uit Duitsland. Samen met Streepie heeft hij vier gezonde nestjes op de wereld gezet voordat hij aan Bente gekoppeld is. Hij heeft bewezen dat hij niet alleen een hele lieve man is voor zijn dame (wel een beetje oversekst, hij wil nl vaker als dat de dame toelaat..), maar bovenal dat hij een zorgzame vader is voor zijn pups. Hij neemt zijn taken als vader zeer serieus, houd de pups warm als moeders van het nest af is, draagt de jongen terug naar het nest als ze op toernee door de bak gaan en speelt ook graag met de jongen. Nestbouw is niet zijn sterkste kant, dat laat hij liever aan zijn vrouwtje over. Eten kan hij daarentegen wel heel goed en dat is dan ook duidelijk aan zijn omvang te zien...

Bente is een jongedame die we bij gerbilfokkerij Moonlight in Oudega, Friesland hebben opgehaald. Ze heeft eerst een paar maanden samen met Fenna doorgebracht voordat ze aan Lexi gekoppeld is. Bente heeft een lief karakter en is totaal niet dominant. Toen ze aan Fenna gekoppeld werd was die haar duidelijk de baas, ook al was Fenna een heel stuk jonger en kleiner als Bente.

Ook de koppeling met Lexi ging heel goed, ik heb nog nooit geen strubbelingen tussen hen beiden waargenomen. Binnen drie dagen na de koppeling is Bente door Lexi gedekt, en op 27 mei is hun eerste nestje van vijf pups geboren.

In hun eerste nestje (27-05-2010) zijn alleen Zilveragouti pups geboren. Het tweede nest bracht helaas ook geen verassing in de vorm van Slate en Poolvos kleurige vachtjes, weer allemaal Zilvertjes. Natuurlijk ook in de Gevlekte variant want Bente is drager van het spotting-gen (Sp).

Het tweede nestje is op 7 juli 2010 geboren!
Een groot nest deze keer; 8 pups (waarvan 7 Gevlekt!), en ze zijn allemaal gezond groot geworden!

Het derde nest is op 16 augustus geboren. Weer een nestje van 8 pups, één pup is echter in de eerste week overleden. De andere zeven pups waren allemaal mannetjes, Bente weet het wel uit te mikken. Dit laatste nest heeft Bente samen met een dochter uit het tweede nest grootgebracht.
Lexi is gekoppeld aan Midas, hij mag dit stuiterballetje opvoeden totdat Midas groot genoeg is om aan een dame gekoppeld te worden. Ik hoop Lexi dan aan onze Chris te kunnen koppelen.


bente 1 koppeling 1
Bente Bente vind het koppelen maar saai..
koppeling 2 koppeling 3
dan gaan we maar slapen uitgang gevonden !
koppeling 4 L&B
Dit lijkt toch wel hun favoriete slaaphouding te zijn
pups 1 dag oud pups 1 dag oud 2
pups, 1 dag oud Bente komt even kijken
bente 2 Bente draagt pup 16 dagen oud
Bente Bente draagt pup, 16 dagen oud
Bente zoogt pups aan de wandel 16 dagen oud
Bente zoogt pups aan de wandel, 16 dagen oud
Bente en pup 2 weken oud
Bente en pup 2 weken oud
Bente, pup en Lexi Bente poetst pup 27 dagen oud
Bente, pup en Lexi Bente poetst pup, 27 dagen oud
Lexi en pups 24 dagen oud
Lexi en pups, 24 dagen oud 
pup heeft honger trosgierst 30 dagen oud
pup heeft honger  trosgierst, 30 dagen oud 
zilveragouti pups 30 dagen oud nieuwsgierige pups 
pups, 30 dagen oud 
  Copyright © Wessanda.nl                                                                                   niets van deze site mag gekopieerd worden zonder toestemming