Steve en Bonasera

Steve Steve & Bonasera (1) Bonasera
aa C- DD ee G(G) P- Aa C- DD Ee gg P-
Stamboom Steve Stamboom Bonasera

Steve is een mooie Nootmuskaat vent geboren in de Clan of LennyLengo, uit Oberhausen, Duitsland. Hij is als pup niet in de handen genomen, en kijkt dus eerst even de kat uit de boom wat mensen betreft. Maar ook hij laat zich graag omkopen met een zonnepitje. Hij heeft een mooie bouw met een ronde neuslijn en staartpluim. Nu hij wat ouder is krijgt hij ook wat rondere vormen, maar van overgewicht is zeker geen sprake. Het scheelt dat hij gek is op het loopwiel.
Hij is een goede vader voor zijn pups en help zijn vrouwtje graag mee met de verzorging en de nestbouw.
Bonasera is een Zilveragouti dame uit onze eigen fok, geboren uit Benji en Lena. Zij is een grote, slanke dame, met een mooie staartpluim. Zeer vriendelijk naar mensen en soortgenoten toe, en rustig en heerlijk nieuwsgierig van karakter. Ze heeft zonder problemen samen met haar moeder en zus gezeten totdat ze nu oud genoeg is om aan een man gekoppeld te worden. Het zal de eerste keer zijn dat zij een nest gaat krijgen, en ze zal alle hulp en ervaring van Steve daarbij krijgen die ze nodig heeft.

De verwachting is dat ze Agouti, Zwart, Algerijn en Nootmuskaat kleurige pups gaan krijgen. Eventueel met een verlichtingsgen, dat is nog even afwachten.
Ik verwacht niet dat Steve Gg heeft (met Lena zijn er in ieder geval geen Zilveragouti pups geboren).

15 oktober; Na een week in de split zijn deze twee meteen begonnen met het maken van pups! Over een week of vier verwacht ik dat hun eerste nestje geboren zal gaan worden.

Op 9 november is het eerste nestje geboren! Steve heeft echt een mega nest gebouwd, en ik heb dus (helaas) nog niets kunnen zien van de pups... Als de pups tien dagen oud zijn ga ik kijken wat er geboren is, ben erg benieuwd!
Papa Steve mag vanaf de geboorte bij Bonasera en hun pups in het gezamenlijke nest slapen. En Bonasera is ook weer gedekt door Steve.

19 november de pups bekeken, zes lekkere dikke propjes; drie Zwart, een Agouti, een Algerijn en een Algerijn Verlicht. Twee ventjes en vier dames, mooi verdeeld toch?
De Algerijntjes hebben elk een verschillend tintje, dus ik vermoed dat één van de ouders ook drager is van een verlichtings-gen. Maar welke ouder dat is en welk gen, geen idee...
Mams is wel wat te grondig aan het poetsen geweest, zowel het Zwarte als het Agouti dametje hebben witte haartjes op hun neusje. Vooral bij het zwarte dametje valt dat erg op, ziet er grappig uit en het maakt haar echt uniek. Steve is zoals verwacht weer een geweldige papa voor zijn kroost en help Bonasera met het verzorgen van de pups en de nestbouw.

In de nacht van 16 op 17 december is het tweede nest geboren na een draagtijd van 37 dagen. Fijn dat Bonasera de geboorte wat uitgesteld heeft, prettiger voor zowel mams als de oudere pups. Papa Steve en de oudere pups zijn door mams het nest uit gewerkt, en slapen nu in de kartonnen koker.

28 december het tweede nestje eens van dichtbij bekeken, acht pups maar liefst! Vijf mannetjes; Agouti, Zwart, Nootmuskaat, Algerijn en Algerijn Verlicht, en drie dames; twee Zwarte en een Nootmuskaat dametje.
Er zit wat verschil in grootte tussen de pups wat niet ongebruikelijk is bij zo'n groot nest, maar met wat geluk en veel goed eten gaan ze dit zonder problemen inhalen.

S&B1 pups 10 dagen oud S&B1 10 dagen oud, mannetjes
pups 10 dagen oud de twee zwarte ventjes
S&B1 10 dagen oud, vrouwtjes S&B1 13 dagen oud
de vier dames 13 dagen oud
S&B1 16 dagen oud 1 S&B1 16 dagen oud 2
S&B1 16 dagen oud S&B1 22 dagen oud Algerijn Verlicht
S&B1 22 dagen oud, Algerijn S&B1 20 dagen oud
de tak is een geweldig klimrek voor de pups
S&B1 23 dagen oud 1 S&B1 23 dagen oud, Algerijn, Algerijn Verlicht & Agouti
S&B1 24 dagen oud en Bonasera S&B1 24 dagen oud, Algerijn Verlicht & Algerijn
S&B 24 dagen oud, Zwart, Algerijn & Algerijn verlicht S&B1 26 dagen oud, Steve, Bonasera en Algerijn verlicht
Zwart, Algerijn & Algerijn Verlicht boksen met mama
S&B1 26 dagen oud, Algerijn Verlicht S&B1 23 dagen oud 2
S&B1 26 dagen oud, Bonasera en Zwart zoontje S&B1 27 dagen oud, Agouti en Algerijn Verlicht
S&B1 27 dagen oud, Steve, Bonasera en pups
S&B1 24 dagen oud, Agouti S&B1 28 dagen oud, Zwart meisje
S&B1 27 dagen oud, twee zwarte broertjes S&B1 28 dagen oud
S&B1 28 dagen oud, drinkfles S&B1 28 dagen oud, Bonasera en zwart zoontje
S&B1 28 dagen oud, zwart meisje en Algerijn S&B1 28 dagen oud 2
S&B1 28 dagen oud, zwart ventje en Algerijn
pups 31 dagen oud   Copyright © Wessanda.nl                                                                                   niets van deze site mag gekopieerd worden zonder toestemming