Benji & Streepie

Dit koppel is een gelegenheids koppeltje.
Nadat Streepie een tijdje in Haaksbergen heeft gewoond is ze bij ons terug gekomen.
Benji is een mooi kereltje dat van de Clan of Climbers uit Zwitserland is geïmporteerd. Door wat misverstanden heeft het echter een hele tijd geduurd voordat hij op transport naar Nederland is gekomen. En de dame waaraan hij in eerste instantie gekoppeld zou worden was inmiddels al een andere man gekoppeld.
Dus vandaar mijn keuze om deze twee dieren aan elkaar voor te stellen. Streepie is inmiddels al behoorlijk op leeftijd voor een fok-dame, maar ze kunnen elkaar in ieder geval gezelschap houden en mocht er wat uit hen geboren worden dan is dat ook prima.
Benji blijft bij Streepie totdat hij aan Lena gekoppeld gaat worden na haar rustpauze.

Benji is dus in Zwitserland geboren bij de Clan of Climbers, een kleine hobby-fokkerij in Horgen.
Hij is nieuwsgierig, ondernemend en sociaal, de koppeling met Streepie verliep zonder problemen. En hij is een goede vader voor de pups. Zodra Streep het nest verlaat, kruipt hij er in om ze warm te houden. Ook is hij gewend om in de hand genomen te worden en loopt zonder problemen mijn hand op.
Benji is een mooie, donkere Slate/Sepia met een gevarieerde gencode. Slank van bouw en goed geproportioneerd.
Ik hoop dat hij hier mooie, gezonde pups gaat verwekken bij verschillende van onze dames.

Streepie is een dame uit onze eigen lijn, geboren uit Chris en Ayla. Zij is wat forser van bouw en mooi gevlekt; een witte bles over haar neus, volle kraag en wat wit op haar rug. Ze is een lieve, rustige dame, maar geen dier dat zich graag in de hand laat nemen om te knuffelen. Goede mams voor haar pups, totdat een volgend nest geboren is. Dan wil ze niets meer van de oudere jongen weten, die moeten dan maar voor zichzelf zorgen.
Samen met Lexi heeft ze hier mooie, gezonde pups gekregen. Daarna is ze naar Haaksbergen verhuisd en heeft daar één nestje gekregen met Blackie, een Zwarte man afkomstig uit een dierenwinkel. Samen met man en twee pups is Streepie toen weer bij ons terug gekomen om voorgoed te blijven deze keer.


Op 13 januari is Streepie van twee pups bevallen. Na negen dagen bleek er nog één Zwart meisje in leven te zijn.
Ondanks dat ze het enigste (overlevende) pupje in dit nest is, doet ze het prima! Op dag 18 waren de oogjes open en zag ik haar vrolijk door de bak rennen. Ze is niet het grootste pupje dat hier geboren is, maar wel een zeer actief dametje dat graag met haar ouders stoeit. Maar het liefst graaft ze hele gangenstelsels in het strooisel.
Streepie heeft na dit eerste nestje geen pups meer gekregen met Benji. Dit Zwarte dametje blijft bij haar moeder als gezelschap voor de rest van haar verdere leven hier.
Benji en Streepie zijn op 18 maart 2011 van elkaar gescheiden.
 
Benji en Streepie Benji 1
Benji Streepie
pup 9 dagen oud (1) pup 9 dagen oud (2)
pup 9 dagen oud
B&S + pup 23 dagen oud (1) B&S + pup 23 dagen oud (2)
Streepie & pup 23 dagen oud pup 23 dagen oud
Benji, Streepie en pup 23 dagen oud
Benji & pup pup
streepie en pup benji, streepie en pup
  Copyright © Wessanda.nl                                                                                   niets van deze site mag gekopieerd worden zonder toestemming