Benji en Svenya
Benji   Svenya
aa Cc[chm] D- Ee gg Pp   aa C- D- ee G- P- Sp
stamboom Benji   stamboom Svenya


Benji is zo´n heerlijk kereltje dat ik hem nog één keer aan een mooie dame wil koppelen om voor nageslacht te zorgen. Hij heeft zich al meerdere malen bewezen als man en papa, en ik zou graag nog een keer Benji-pupjes willen.

Uit Steve en Judy is in hun eerste nest een mooie, stevige Nootmuskaat Gevlekte dame geboren. Ze heeft haar moeder geholpen bij het grootbrengen van twee nestjes, dus ze heeft ook al wat ervaring met het jonge spul. Ook is ze een hele sociale dame gebleken en vriendelijk naar soortgenoten en mensen toe.

Op 23 december heb ik Benji en Svenya aan elkaar voorgesteld. In eerste instantie leek het wel te klikken tussen die twee, Svenya had haar vruchtbare periode en liet zich dekken door Benji. Maar daarna moesten ze eigenlijk niet veel meer van elkaar weten helaas...
Svenya is duidelijk een maatje groter, en natuurlijk ook een heel stuk jonger als Benji, en ze overliep hem dan ook totaal. En Benji werd telkens weer door haar in een hoek gedrukt en zat uiteindelijk stil in een hoekje weggedoken. Het was niet echt vechten tussen die twee, maar Svenya accepteerde Benji ook niet bepaald. Ik kreeg echt medelijden met die arme, oude vent.
Heb dan ook besloten om ze uit elkaar te halen en het een paar dagen later nog eens te proberen. Maar ook toen was er niets van harmonie tussen die twee te bespeuren, ze hebben duidelijk geen enkele `klik` met elkaar. Misschien komt het omdat Benji met zijn drie jaar al een echte oude vent aan het worden is, en dus geen match is voor een jonge dame? Geen idee, maar een ´koppel´ dat elkaar zo duidelijk niet accepteert wil ik niet samen laten, en ik heb er dan ook voor gekozen om ze uit elkaar te halen.

Svenya is hopelijk wel zwanger van Benji, maar ze zal dit nest helaas alleen gaan grootbrengen. Afwachten dus...

17 januari is Svenya bevallen van maar liefst acht pups!
Als alleenstaande moeder doet ze het heel goed, de meeste tijd zit ze in het nest en verzorgd haar kroost.

27 januari de pups eens goed bekeken, Zwart en Nootmuskaat vachtkleurtjes en vijf pups met vlekjes.
Twee mooi gevlekte ventjes blijven bij ons, als ze uitgegroeid zijn tot mooie volwassen gerbils zouden ze eventueel als fokman ingezet kunnen worden. Maar dat zien we dan wel weer ;-)

Heerlijke bende pups, heel nieuwsgierig en totaal niet bang voor mijn hand. Voor ik het weet klimmen ze m´n arm omhoog. Wat dat betreft hebben ze duidelijk het vrije karaktertje van zowel Benji als Svenya meegekregen. En klimmen kunnen ze ook als de beste, liefst zo hoog mogelijk. Wat nou, gerbils zijn vooral gravers, deze gerries denken daar duidelijk heel anders over.

1 pups 10 dagen oud pups 10 dagen oud

2 pups 22 dagen oud
Svenya en nootmuskaat dochtertje
3 pups 21 dagen oud 4 pups 23 dagen oud
5 pups 24 dagen oud 6 pups 24 dagen oud
7 pup 21 dagen oud 8 pup 24 dagen oud
9 pups 24 dagen oud 10 pups 24 dagen oud
11 pups 24 dagen oud 12 in slaap gevallen
zoekplaatje: 9 gerbils in slaap gevallen
13 terra 14 pups 33 dagen oud
15 pups 33 dagen oud
16 pups 6 weken oud
19 pups 6 weken oud
18 pups 6 weken oud
17 pups 6 weken oud
verbazend hoeveel gerbils er in een kokosnoot passen  Copyright © Wessanda.nl                                                                                   niets van deze site mag gekopieerd worden zonder toestemming