Steve en Judy

Steve Steve & Judy 2 Judy
aa Cc(chm) D- ee G- P-   aa Cc(chm) D- Ee Gg Pp Sp
stamboom Steve   stamboom Judy

Steve is een mooie grote vent, geboren bij de Clan of LennyLengo in Oberhausen, Dl. Echt een dubbeltje goedzak, zachtaardig en lief tegenover zijn dame en de pups. Koppelingen met hem lopen altijd soepel, hij zal nooit aandringen of het voortouw nemen, hij blijft rustig en geduldig. Naar mensen toe is hij wat terughoudender en eenkennig. Hij komt graag lekkers bij mij halen, maar op de hand klimmen is niet zo zijn ding. Ook bij vreemde mensen kijkt hij de kat uit de boom, met een zonnepitje laat hij zich soms wel omkopen om wat dichterbij te komen.
Nestbouw is echt zijn ding, hele bergen nestmateriaal kan hij bij elkaar verzamelen, kan wat hem betreft nooit genoeg vers materiaal aanslepen. Judy is zijn derde dame, en ik hoop dat er weer gezonde, stevige en mooie pups geboren gaan worden.

Judy komt van gerbilfokkerij Spike in Utrecht. Zij is een slanke dame met een actief en nieuwsgierig karaktertje. Komt al snel kijken als de bak open is of er nog wat lekkers of aandacht te halen valt. Ze laat zich ook graag achter de oortjes kroelen als er wat lekkers tegenover staat. Ze is erg beweeglijk en actief, alle strooisel in in de bak wordt regelmatig weer verplaatst door haar verbouw- en graaf werkzaamheden. Nestbouw laat ze aan Steve over, zij is meer van het betere wegschoffelen.

Pups die uit hen geboren worden zullen in ieder geval aa zijn, en ik hoop dat er meer kleuren uit hen geboren gaan worden als alleen Zwart. Met een beetje geluk heeft Judy Ee en worden er ook Nootmuskaat geboren. Met nog meer geluk misschien ook (L)CP en/of Burmees/Siamees.
Ik verwacht niet dat Steve Gg heeft (met Lena zijn er geen Zilveragouti's geboren), maar als hij dat wel heeft kunnen er ook Slate, of misschien Blauwvos pups geboren worden (als Judy ook Ee heeft). Roodoog zou ook nog mogelijk kunnen zijn. Blijft afwachten wat voor vachtkleurtjes uit hen geboren gaat worden, ben heel benieuwd!

19 februari is Judy gedekt, en op 15 maart is het eerste nestje geboren!

25 maart de pups bekeken. Erg leuk want er zijn ook Nootmuskaatjes geboren, en twee heel licht gekleurde, bijna witte pups met zwarte oogjes! Geen idee wat zij precies voor vachtkleur hebben, L(CP) Nootmuskaat, of misschien Blauwvos? Als deze pups gaan verharen (+/- 8 weken oud) wordt dat hopelijk duidelijk.

16 april is het tweede nest geboren, maar liefst 8 pups deze keer!
Met weer een ander vachtkleurtje er tussen, een mooi Burmees Gevlekt mannetje is geboren!
Erg leuk om te zien dat Steve de vlekken van Judy versterkt, want een aantal pups heeft duidelijk meer wit als mama Judy.

Voor de geboorte van het derde nest is Steve samen met twee zoons verhuisd naar een eigen Terrarium.
Judy zal het (voorlopig) laatste nest grootbrengen met hulp van de Nootmuskaat Gevlekte dochter uit het eerste nest, en twee dochters (Zwart Gevlekt & Nootmuskaat Gevlekt) uit het tweede nest.

18 mei is het derde nest geboren, weer acht mooie pups.
Vooral de oudste dochter hielp Judy geweldig mee bij het verzorgen van haar jongere broertjes en zusjes, ze poetste, hield ze warm en droeg ze terug naar het nest als ze (met de oogjes nog dicht) aan de wandel waren gegaan.
De twee meiden uit het tweede nest waren vooral als speelkameraadjes erg geliefd bij de pups uit het derde nest zodra zij de oogjes open hadden. Heel mooi om te zien hoe zo´n gezellige groep met elkaar omgaat.

Op een later tijdstip zijn de twee zusjes uit het tweede nest verhuisd.
De dochter uit het eerste nest mag de zorg voor twee zusjes uit het derde nest overnemen als Judy straks weer aan een man gekoppeld gaat worden. Deze oudste dochter word steeds lichter van kleur, ik vermoed dat er een schimmel-gen in zit...

Na een welverdiende rustpauze voor Judy zijn Steve en Judy weer gekoppeld.
Op 2 oktober is het vierde nest geboren; twee Zwarte dametjes en vijf ventjes, waarvan ook twee Zwart, een Zwart Gevlekt, een Nootmuskaat en een Nootmuskaat Gevlekt.

Precies zes weken na het vorige nest is op13 november is het vijfde nest geboren.
Drie dametjes; Zwart Gevlekt, Nootmuskaat en Cp Nootmuskaat, en één Zwart Gevlekt ventje.

Verrassing, want er is ook nog een zesde nest geboren!
Ik had geen dekking gezien en dacht dat ik Steve op tijd bij Judy had weggehaald samen met zijn zoontjes uit het vierde nest. Niet dus, want Judy kreeg weer een dikke buik...
Op 16 december is het laatste nest geboren, zes mooie dikke propjes. Drie ventjes; twee Zwarte en één Nootmuskaat, en drie dametjes; ook twee Zwart en een Burmees. Geen vlekjes deze keer.


dekking 1 dekking 3
S&J1 pups 10 dagen oud 1 S&J1 pups 10 dagen oud 2
pups 10 dagen oud tintje verschil tussen de twee 'witte' pups
1.1 1.2
1.3 1.4
1.5 1.6
1.7
1.8 1.9
1.10 1.11
1.12 1.13
lekker badderen zwangere Judy
2.1
tweede nest, pups 10 dagen oud 
2.2 2.3
2.4 2.5
2.6
2.7 2.8
2.9 2.10
2.11 2.12
vergelijking; de eerste vijf foto´s op de hand zijn pups van 26 dagen oud, de laatste is van papa Steve
1.13 2.14
3.1 3.2
3e nest, pups 10 dagen oud  met oudere zus uit 1e nest 
3.3 3.4
3.6 3.7
3.8 3.9
3.10 3.11
Suheyla, oudere zus uit nest 1  Judy 


  Copyright © Wessanda.nl                                                                                   niets van deze site mag gekopieerd worden zonder toestemming