Dieren die verhuisd zijn

Op deze pagina plaatsen we berichtjes en foto's die we ontvangen hebben van de nieuwe eigenaren van jonge gerbils die hier geboren zijn. Ik vind het heel erg leuk om te horen hoe het met de dieren gaat, het blijven toch een beetje mijn kindjes tenslotte...

Ik vraag eerst om toestemming voordat ik foto's en berichten hier plaats!

De foto's en berichten die mij gestuurd worden zijn namelijk niet mijn eigendom.
Ik kan me heel goed voorstellen dat je bepaalde informatie niet op het internet wilt zien staan, en ik zal ook nooit volledige namen en/of adressen plaatsen !


Hoi Miranda, (28-05-2010)
 
Ik zag op je site dat er weer nieuwe pups zijn geboren? Leuk!
 Met de gerbils hier gaat het goed! Ze vermaken zich goed met z'n tweeën. Ik heb inderdaad het kleintje (Dibbes) af en toe horen piepen tijdens het stoeien. En ook een keertje toen Dibbes wat lekkers aan het snoepen was en Pip (de oudere) het af wilde pakken. Schattig! Inmiddels hebben ze een nieuw nestje gebouwd met het hooi en keukenrolpapier. Af en toe slapen ze ook nog in de buis.
 Ze verbouwen de bak dagelijks en het zijn enorme knagers! Ik verbaas me over de hoeveelheid die ze binnen héle korte tijd kunnen versnipperen! De bodembedekking komt steeds hoger te liggen. Tot nu toe hebben ze elke dag weer wat nieuws gekregen; wc- en keukenrollen en ook een eierdoos. Op dit moment zijn ze ook hard bezig met de takken die jullie er in hebben gelegd. Er zijn nog 3 kleine stukjes van over!!!
 Ze zijn inderdaad erg nieuwsgierig! Soms vinden ze iets spannend, en verstoppen ze zich even in een buis, maar een seconde later komen ze toch weer naar je toe, grappig!
 Ze zijn al goed aan de katjes gewend. Ze trekken zich er niks van aan. Alleen 's morgens schrikken ze even als we met z'n allen binnenkomen. De poesjes mogen 's nachts niet in de woonkamer, dus dan hebben Dibbes en Pip het rustig om zich heen.
 Ik had nog even een paar vraagjes:
- Als ik ze een keer gedroogd brood geef, hoeveel mogen ze hier dan van? Bij konijnen is brood een dikmakertje, maar ik weet niet hoe dit bij gerbils zit.
- Kan ik ze elke dag wat nieuws geven om te versnipperen? Of is dit niet goed, of juist wel?
- Laatst waren de gedroogde appeltjes, banaantjes en worteltjes in de aanbieding. Ik heb ze een klein stukje wortel gegeven (met z'n 2en 1 plakje) en dit vonden ze erg lekker. Hoeveel en hoe vaak mogen ze hier iets van?
 
Groetjes, José
jose 28 mei 1 jose 28 mei 2


Hoi Miranda, (22-05-2010)
 
Dankjewel voor je mailtje! Fijn om te lezen!!!
Bedankt voor de stambomen! Officieel!
 
Ik zal eventjes een eerste foto erbij mailen. Hierop kun je de katjes ook zien. Ze vonden het erg interessant! Mika (de grijze kater) was er niet bij weg te slaan. Ze hebben er bijna een uur voor gezeten, omheen gelopen, eventjes wat eten en toen weer even kijken. Mika zat er spinnend, met een rustige staart, naar te kijken. Zij vinden de buizen ook erg leuk, want ze kijken steeds door een gat van de buis om te kijken of ze een gerbil spotten :D Geinig gezicht!
De gerbils (Pip en Dibbes genaamd) waren erg actief, de bak is al flink verbouwd. Ik heb ze nog wat extra hooi gegeven, maar ze zijn eigenwijs. De kleinste (Dibbes) viel in slaap in de buis en later kwam Pip ook maar daar liggen. Ben benieuwd of ze nog in het nestje gaan slapen!
Ik zal over een tijdje nog wat foto's sturen!
 
Groetjes, José
 
P.s. Is het ook allemaal goed gegaan met de nieuwe man uit Oberhausen?
 
jose 25 mei 1 jose 25 mei 2


Hoi Miranda (07-05-2010)
Hier onze knabbel en babbel. Het gaat heel goed met ze. Ze zijn best al tam en hebben 's nachts ook het wieltje in de kooi. Eentje is witter. Zou zij nog witter worden. We houden het in de gaten. Wij slapen ook boven, dus het wieltje in de nacht horen wij niet. Overdag laten we het er meestal uit, voor de afwisseling hebben ze dan tunnels...   Groetjes, Oscar, Sanne, Carmel en Roman  
oscar en sanne 1 oscar en sanne 2
oscar en sanne 3 oscar en sanne 4Hoi Miranda,   (27 april 2010)

Ik heb een paar leuke foto's van de dames (Lexie en Lana) gemaakt. Het gaat heel goed met ze, ze zijn lekker speels (houden van stoeien) en ze zien er gelukkig uit!
De algerijn dame, Lexie (vernoemt naar papa Lexi) ging laatst zelfs opgerold liggen in mijn hand die ik in de kooi had gelegd (jammer dat ik geen camera bij de hand had!) om een tukje te doen. Echt lief!  
Nou tot zover de update!  

Groetjes, Irene
irene 1 irene 3
irene 4 irene 2


hester 1Hoi Miranda, (10-04-2010)
 
Na een eerste weekje toch eventjes een berichtje! Wat een super diertjes!
Het gaat heel goed met de gerbils, ze doen alles wat ze moeten doen: veel zonnebloempitten eten, holletjes maken, graven.. En ja, elke morgen is het weer een hele bende in de bak haha! Ook zijn er al een heleboel wc-rolletjes versleten.
Leuk om te zien en te horen hoe ze aan knabbelen en aan het knagen zijn op zaadjes of op de wc-rollen.
Grappig dat ze helemaal niet bang zijn, maar wel heel erg nieuwsgierig. Soms zitten ze bijna met z'n tweeen op je hand om een zaadje te zoeken.
 Ook leuk hoe mijn ouders erop reageren. We staan soms met z'n 3en voor de bak te kijken. Echt wat je al zei, "Animal planet-live". Geen van ons had gedacht of gehoopt dat ze zó leuk zouden zijn!
 Vorige week viel me erg op dat de bruine; Doe, een stuk groter was dan de zwarte; Scooby. Vanmiddag kwam ik erachter, toen ik aan het oefenen was om ze om de hand te krijgen, dat Doe al z'n 3e pitje kwam halen, terwijl Scooby nog met z'n 1e bezig was. Haha, hij wordt denk ik net zo'n snoeperd als z'n vader!
 Oja, bijna vergeten! Af en toe zet ik een bakje met chinchillazand in het hok. Ze zitten er echt in te badderen en van te eten. Helaas is er na een tijdje meestal niks meer van te zien, al het hooi en zaagsel is er alweer overheen gegooid.
 Soms zitten ze met elkaar te vechten/stoeien. Soms lijkt het dat het best hard gaat. Is dit normaal dat ze dit doen, is het gewoon spelen? Het lijkt soms dat ze elkaar wel zitten uit te dagen of elkaar zitten te pesten. Het ziet er af en toe best gemeen uit, maar meestal gaan ze daarna weer samen in hun holletje en is het over..
 Nouja, meer schiet me zo nog niet te binnen. Als ik weer iets leuks of bijzonders meegemaakt heb met ze, laat ik het je weten!
 
Groetjes,
Scooby, Doe en Hester
hester 2 hester 3
hester 4 hester 5Nieuwe foto's van de dames die naar Wamel zijn verhuisd! (03-04-2010)
ronnie en Yvonne 10 Ronnie en Yvonne 11 Ronnie en Yvonne 12
ronnie en yvonne 13 ronnie en yvonne 14 ronnie en yvonne 15
ronnie en yvonne 16 ronnie en yvonne 17 ronnie en yvonne 18


hallo Miranda, (24-03-2010)

wat groeien ze snel zeg, na een week zag ik al duidelijk zo'n verschil en nu al helemaal.
Gerrie en Guusje zitten elke dag wel eventjes op m'n hand vooral als ik er eten in heb natuurlijk. ze zijn erg verslavend om naar te kijken, als ik ze net een wilgentak heb gegeven word die in record time weggewerkt en het graven blijft echt geweldig om te zien elke dag word er weer een nieuw gangenstelsel gebouwd.
ze zijn er volgens mij nog niet uit wie nou de baas is. het is geen heftig gevecht ze gaan elkaar niet achterna en er is ook geen gepiep of duidelijk een die achterna gezeten wordt. maar als ze elkaar tegen komen dan boksen ze en proberen elkaar op de rug te leggen (soms niet elke keer), maar ik denk dat het probleem is dat ze redelijk aan elkaar gewaagd zijn, de ene keer ligt Gerrie onder en de andere keer Guusje.
ik wou vragen wanneer het verstandig is ze een tijdje kleiner te zetten, is dit pas nodig als ze feller worden tegen elkaar of is het ook verstandig te doen als ze bijvoorbeeld over een week nog geen rangorde bepaalt hebben?
ik heb er ook een paar foto's bijgedaan die ik gister heb gemaakt. 

groetjes Marie
Marie 1 Marie 2
Marie 3

Hoi Miranda, (22-03-2010)

Hier weer eens berichtje uit Losser. Met Mr. Brown en Mr. Spock gaat nog steeds heel goed. Zeker Brown die nogal schrikachtig was in het begin heeft nu veel meer lef gekregen en zit ook al op de hand. Het is wel knokken af en toe tussen de heren om onze aandacht.
Spock kruipt graag je trui in als je je arm/hand in de kooi legt. Spock loopt ook als een gek in het looprad en wordt af en toe afgeschoten. Brown doet het wat rustiger aan, soms proberen ze samen in het rad te lopen maar dat werkt niet echt. Het zijn wel vieze jongentjes wat ze poepen en plassen in het rad en gaan vervolgens heel hard in het rad lopen waardoor het alle kanten op spettert! En wij maar het glas schoonmaken.
Brown kan ook heel hoog springen en heeft stevige kaken want die hing vorige keer aan het deksel een behoorlijk stuk boven de grond. Kortom we hebben nog steeds veel plezier met deze jongens.
Hierbij nog wat foto’s (die heb ik al eerder gestuurd maar zag ik niet op jouw site)
Sonja v. Cr mr Brown Sonja v. Cr Spock
Sonja v. Cr terra
Hoi Miranda, (29-01-2010)
Hier weer een berichtje uit Wamel. We hebben weer wat foto’s meegestuurd. Zoals je ziet hebben we een speeltuin gemaakt voor de gerbils. Hier mogen ze op zater- en zondag even buiten spelen. We hebben een lange koker die we in de bak neerleggen en die uitkomt in de speeltuin. Dit vinden ze geweldig. Soms een probleem om de koker weer weg te krijgen, omdat er nog een gerbil inzit of omdat ze nog in de speeltuin zijn.
We kijken nog regelmatig op jouw site en volgen zoal wat er geboren wordt.
Als laatste hebben we nog een vraagje. De gerbils eten alleen maar cornflakes, hooi, badzand en lekkere hapjes zoals pitjes, trosgierst en ze krijgen iedere ochtend een gedroogde rozijn. Brood zijn ze helemaal gek op. Ze eten alleen geen gewoon voer. We hebben al hamster-, gerbil-, knaag-dierenvoer geprobeerd, maar eten ho maar.
Krijgen ze nu wel voldoende voedingsstoffen binnen of kunnen we nog wat anders proberen? We zien je berichtje graag tegemoet.

Groetjes Ronnie en Yvonne
ronnie en yvonne 5 ronnie en yvonne 8
ronnie en yvonne 6 ronnie en yvonne 7

 

(07-01-2010)
Met Abbey en Puck gaat het goed hier in Apeldoorn.
Ik zit regelmatig met ze op de bank, ze klimmen over me heen klimmen op de leuning van de bank en glijden er vervolgens vrolijk af.
Pucky (de bruine met lichte bruin) is nog wel wat bangig.
Vooral toen we zo vlak voor nieuwjaar het hok hadden verschoond was Pucky veel banger dan daarvoor, wij denken dat het door het vuurwerk kon komen omdat ze nu al veel rustiger is.
Abbey is helemaal niet bang, en rent meteen naar me toe als het deurtje van de kooi open doet, omdat zij weet dat er dan wat lekkers valt te halen, Puck volgt haar zus dan wat aarzelend.
Ook hebben we een ratten loopwiel gehaald, het is erg leuk om te zien hoe ze het loopwieltje ontdekken. Ook heb ik er wat foto's bijgestuurd, ik zag op de site dat jullie er nu foto's van de verhuisde gerbils neerzetten.

Groetjes Stefan en Familie
stefan 1 stefan 2
stefan 3 stefan 4

 

Hallo Miranda, (07-01-2010)

Met de 4 mannekes gaat het erg goed. We hebben alleen nog steeds geen namen voor drie van hen (slecht hè?), maar we verzorgen ze erg goed en ze zijn kerngezond. Ze willen wel steeds erg graag de kooi uit, ondanks dat die ruim genoeg is voor ze. En ze vragen heel vaak om aandacht. Dat is dus erg leuk. We kunnen alleen de kooi niet open laten staan, want dan moeten we ze weer gaan zoeken.

Erg leuk is dat ze alle vier een ander karakter hebben en daardoor zijn ze goed uit elkaar te houden. De enige die een naam heeft is Kruimel en die is vooral erg hyperactief.


Groetjes uit Limburg
erik en yvonne erik en yvonne 1

 

Hoi Miranda, (03-01-2010)

We hebben fijne feestdagen gehad en de oliebollen overleefd. Vuurwerk daar doen we niet aan. We vinden het geen probleem als je ons mailtje en wat foto’s  op jullie website wilt zetten. We hadden ze aardig tam, want ze zaten al op onze hand en aten daar ook van. Witje hebben we al een keertje op de bank laten rondspurten. We hebben een grote dikke koker en die zetten we dan in de bak, zodat ze daarin omhoog kunnen lopen en dus buiten de bak uitkomen op onze hand. Dit vinden ze geweldig.
Ze vinden het ook geweldig om in een mouw te kruipen. Ze vinden het ook erg leuk om in de hele bak gangen onder het stro te graven. Dit doen ze sinds nieuwsjaardag in ergere mate.
En sinds nieuwjaarsdag zijn ze heel schuchter, laten zich weinig zien en eten bijna niet. We hoeven maar langs de bak te lopen of ze schieten alweer hun nestje in. Als ze een zonnebloempitje van onze hand pakken staan ze maar met 1 pootje op onze hand en weten niet hoe snel ze weer weg moeten komen.
Sinds vanmiddag zijn ze weer wat meer in de bak aanwezig en niet meer zo schuchter. Ook komen ze nu weer wat meer naar ons toe en schrikken niet meer als we langslopen. Wij denken dat dit misschien toch door het vuurwerk is veroorzaakt. Misschien heb jij een andere verklaring.
Eten doen ze nog steeds niet echt. Heb jij misschien een tip voor ons hoe we dit kunnen oplossen?
Groetjes Ronnie en Yvonne

Hieronder volgt weer een nieuw verhaaltje wat ook jou zeer zal verbazen.

Het avontuur van Streepje:

Het is oudejaarsavond mijn baasje geeft ons schoon drinkwater, maar laat de bovenkant van onze bak een stukje openstaan. Als mijn baasjes ’s nachts rond half 2 thuiskomen, omdat ze oud en nieuw ergens anders hebben gevierd, kijken ze nog even in de bak of wij niet geschrokken zijn van het vuurwerk. Op dat moment zien ze ons nog allemaal in de bak zitten.
Als mijn baasjes daarna naar bed gaan ga ik op avontuur uit. Ik ga naar de 2e etage van onze bak en zie dat mijn baasje de bovenkant van de bak nog steeds niet heeft gesloten. Ik spring op de mineralensteen en probeer boven de rand uit te kijken. Na een paar keer proberen weet ik mezelf op de bovenkant van de bak te hijsen. Ik loop wat rondjes en laat wat keuteltjes achter. Ik probeer weer naar binnen te kruipen, maar dit lukt niet meer.
Dan spring ik na wat aarzelingen van de bak op het dressoir zo’n 40 cm lager. Ook hier ga ik weer op verkenning uit. Ik laat weer wat keuteltjes achter en doe een plasje. Toch maar weer even verder kijken, want terug de bak in gaat niet meer. Uiteindelijk waag ik de sprong van het dressoir naar de grond zo’n 85 cm lager. Dat was wel even schrikken en ik moet even bijkomen, voordat ik weer verder op avontuur uitga. De vloer is wel erg koud en ik mis mijn zusjes en het warme nestje. Waar kan ik wat beschutting en warmte vinden? Dan zie ik de bank staan en kruip er lekker onder, zodat ik wat beschutting heb.
Het is inmiddels half 10 in de ochtend en mijn baasjes komen naar beneden. Ze kijken meteen in de bak of wij nog steeds niet geschrokken zijn van het vuurwerk. Maar ja dan zien ze alleen Bruintje, Vlekje en Witje maar. In paniek wordt de hele bak overhoop gehaald in een poging om mij te vinden (hi hi hi), want ze denken dat ik niet meer leef. Dan zien ze de keutels op de bak liggen en zien dat de bovenkant niet helemaal gesloten is. Yvonne zegt tegen Ronnie dat ik ben ontsnapt, maar Ronnie zegt dat dat niet mogelijk is, omdat Miranda immers heeft gezegd dat wij diepte kunnen zien en daardoor niet zullen springen. ronnie en yvonne, streepje
Yvonne kijkt nog verder en ziet mijn keutels en plasje op het dressoir liggen en zegt nu weet ik zeker dat Streepje ontsnapt is. Ronnie gaat in de hele kamer en keuken naar mij op zoek en vindt mij uiteindelijk onder de bank. Ik was zo blij dat ik buiten de bak was dat ik mezelf niet zomaar liet vangen. Ze probeerden het met een wc rolletje en een zonnebloempitje, maar daar trapte ik natuurlijk niet in. Als Ronnie de bank naar links schoof ging ik ook naar links en als de bank naar voren of naar achteren werd geschoven ging ik ook naar voren of naar achteren. Maar ja ik kon de verleiding niet weerstaan om bij Ronnie in z’n mouw te kruipen, want dat is wel heel erg leuk.
En zo hebben ze mij helaas weer in de bak gekregen.
Mijn zusjes waren erg blij om mij weer te zien en ik werd volop besnuffeld en achternagezeten. Mijn baasjes zullen nu wel voorzichtiger zijn en ze hebben de mineralensteen al op een andere plek neergezet. Dit was mijn leuke en spannende avontuur in het nieuwe jaar.

Groetjes Streepje

 

Hoi Miranda, (02-01-2010)

Ja, de ukkies zijn nu bijna 1 maand oud en ze zijn erg leuk.

Mama Chippy had vanmorgen weer een nieuw nestje gekregen en volgens mij heb ik 4 staartjes geteld. Ik ga papa nu binnenkort met het kleine mannetje in een kooitje doen.

En dan laat ik Chippy met het kleine vrouwtje. Ik denk dat ze nu al weer gedekt is en anders wordt het misschien veel te zwaar voor haar. Ik zag Popcorn vanmorgen weer achter haar aan jagen en ik dacht laat ik eens stiekum gluren. En ja hoor ik zag weer wat bewegen.

We hadden gelukkig net op tijd de bak verschoond. Ik hou je wel weer op de hoogte als je dat leuk vindt.

Groetjes Tamara.

tamara en youri

 

 Hoi Miranda, (22-12-2009)

Allereerst willen we even zeggen dat we blij zijn dat we de gerbilfamilie zaterdagmiddag op hebben gehaald, want zondag waren we door het slechte weer niet gekomen. Is er bij jullie nu inmiddels ook al wat sneeuw gevallen?

Zoals je op bijgaande foto’s ziet hebben de gerbils het erg naar hun zin in Wamel.

Toen we ze zaterdag in de bak wilden zetten, wilden ze eerst de vervoersbox niet uit, maar toen ze er eenmaal uit waren hadden ze het ook meteen goed naar hun zin.
En wij maar denken dat ze de plateautjes niet op durfden. Het duurde niet zo lang of ze zaten op het 1e plateautje en vrij snel daarna ook op het 2e plateautje. En dat gaat dan in zeer snel tempo van beneden naar boven en vice versa. Heel erg leuk om naar te kijken.
Ze hebben de afgelopen dagen erg veel geslapen, maar wij denken dat ze ’s nachts erg actief zijn, want als we ’s ochtends beneden komen dan is de hele bak verbouwd. Maar als ze eenmaal wakker zijn dan is er ook genoeg beweging in de bak en genieten we echt van ze.
Vandaag is het gelukt om een zonnebloempitje uit de hand te laten eten en een knabbelaren. Je moet veel geduld hebben voor ze bij je hand durven te komen, maar als ze er eenmaal zijn is dit een leuke ervaring.
Je vertelde zaterdag dat Witje de brutaalste is, maar dat is niet onze ervaring. Streepje is de brutaalste en daarna Bruintje. Witje en Vlekje zijn nog erg voorzichtig, maar wel nieuwsgierig.
Als we wat leuks meemaken of leuke foto’s hebben zullen we je weer een berichtje sturen. Als laatste willen we jullie fijne Kerstdagen en een gezond en gelukkig 2010 (met veel gezonde en mooie gerbils) toewensen!

Groetjes (ook van Bruintje, Streepje. Vlekje en Witje) Ronnie en Yvonne
ronnie en yvonne 1 ronnie en yvonne 2
ronnie en yvonne 3 ronnie en yvonne 4


Hoi Miranda, (20-12-2009) 

Nou de heren zijn goed aangekomen. Watervlug door de kooi  heen!
Ze gebruiken de keukenrol nog niet om aan te knagen maar als hol en tunnel! Spock (de gevlekte Algerijn) is een brutaaltje erg grappig gaat gelijk op je hand zitten. Brownie is wat voorzichtiger maar kwam al snel los.
We hebben net onze looprad ook met karton beplakt en in de kooi gezet en dat is een groot succes! Brownie heeft de smaak te pakken en wordt af en toe gelanceerd!
Je begrijpt wel dat we veel tijd voor de bak doorbrengen. Nog bedankt voor je goede zorgen en de tijd en moeite die je erin gestoken hebt. We zijn heel blij met dit stel. En natuurlijk bedankt voor de stamboom.
We houden je op de hoogte!  

Fijne Feestdagen.   Gr., Sonja


Hoi Miranda, (01-11-2009)

De gerbiltjes hebben hun nieuwe huisje al helemaal verkend. Popcorn het mannetje is al aardig vrij en pakt de pitjes al goed aan. Hij loopt ook al over je hand en hij is steeds in beweging.

Het vrouwtje Chippy is heel stil en slaapt de hele tijd. Ze komt wat zielig over. We laten haar nog maar met rust. Ze moet nog erg wennen denk ik.

Youri is er helemaal blij mee en vindt het super leuk dat Popcorn al komt kijken als hij langs de bak loopt en tegen ze gaat praten. We gaan hier rustig verder met tam maken en hopelijk gaat het vrouwtje ook wat meer bewegen en zich hier gauw thuis voelen. Tot horens.

Groetjes Tamara.

 

Hoi Miranda, (13-10-2009)

Ik moet zeggen: Ze groeien als kool zeg! Goh wat zijn ze groot geworden! Nu al bijna net zo groot als Valerio. De kleintjes zijn al wel gewend aan mijn hand :) Maar het lijkt alsof Valerio nog niet wil wennen! Hij komt dan heel eventjes snuffelen, en rent daarna gauw weer weg. Ik heb dan eten op mijn hand liggen en Valerio eet niet uit mijn hand, maar de kleintjes beiden wel! Dat is erg leuk, ze blijven dan ook vaak op mijn hand zitten om het op te eten.
Ze eten alleen haast geen verse dingen, deden ze dat bij jouw ook niet? Ik heb ze bv broccoli gegeven, maar hier moesten ze niets van weten. Evenals gedroogd brood. Champignons vonden ze daarentegen wel weer heel lekker! Ook laten ze vaak de helft van het voer liggen, is dat een kwestie van kieskeurigheid? Ik geef ze in totaal ongeveer 1 eetlepel per dag en de helft laten ze dus liggen. Verder heb ik als lekkernij hazelnootjes gekocht en bij de dierenwinkel van die 'drops' voor ratten.
Wat ook erg grappig is, is dat ik er een kartonnen doos (dat groene ding op de foto's) in heb staan waar ze niet (!!) aan knagen! Gek he, want alle andere dingetjes die ik erin leg, zijn zo verdwenen (wc/keuken-rolletjes, eierdozen etc). Ook heb ik op een internetsite een paar huisjes gekocht en daar zetten ze ook flink de tandjes in.
Ik heb een paar weken terug op Marktplaats ook een heleboel van die buizen gekocht (waar ze doorheen kunnen lopen), dat vinden ze ook gewéldig! Zelfs verticaal omhoog gaat zonder problemen. Wat ik wel erg jammer vind is dat ik allergisch reageer op hooi (hooikoorts) dus ik heb alle hooi uit het hok gehaald, en er ander materiaal voor gekocht. Ook stop ik er vaak wat wc-papiertjes in zodat ze daar ook een lekker warm nestje van kunnen maken.
Ze vinden het (chinchilla)zand ook erg leuk! Vooral als het net ververst is, dan gaan ze erin rollen, graven en ze knagen/eten er zelfs aan.
Nou, ik denk dat je zo wel weer redelijk op de hoogte bent! Als je nog iets te vragen hebt moet je het maar zeggen hoor. Ik ben in ieder geval erg blij met de beestjes! Mijn zusje noemt het kleine kangaroes, vanwege de grote achterpoten en kleine voorpootjes!
Oh en over het slapen nog iets: de laatste tijd zijn ze best lawaaierig! Daar wordt ik toch wel meerdere keren wakker van 's nachts, maar ik heb oordoppen aangeschaft en die gebruik ik dan ;-) Ik heb foto-tjes toegevoegd, en volgens mij staan er ook data's bij. Ze zijn echt flink gegroeid!  

Groeten uit Groenlo! En ook de groetjes van Valerio en de kleintjes Pip en Baco.
Lisanne 1 lisanne
  Copyright © Wessanda.nl                                                                                   niets van deze site mag gekopieerd worden zonder toestemming