Knuffelkoppels


Op deze pagina vind je informatie en foto's van alle andere gerbils die bij ons wonen.
Dit kunnen voormalige fokdieren zijn die met 'pensioen' zijn gegaan,  maar ook dieren die in de toekomst nog als fokdier ingezet gaan worden.
En uiteraard zitten alle dieren gezellig samen met een soortgenoot van hetzelfde geslacht.

Kyano en Odin

Kyano: Man, Geboren 18-10-2009
Kleur: Lcp Zilveragouti
Gencode: Aa c(chm)c(h) D- Ee gg Pp

Odin: Man, Geboren 20-01-2010
Kleur: Siamees
Gencode: aa c(chm)c(h) DD E- G- Pp
Kyano en Odin
Kyano en Odin hebben we samen van fokkerij Kyami overgenomen.
Kyano is een mooie, vriendelijke, slanke man die samen met Kyara drie nestjes heeft grootgebracht. Een bewezen fokman dus. Hij gaat hier nog een keer een mooie dame krijgen, maar wie dat gaat worden ben ik nog niet helemaal over uit. Misschien moet ze ook nog wel geboren gaan worden....
Odin is een zoon van Chris en Muis uit onze eigen lijn. En net als alle pups van Chris is hij een heerlijke forse kerel geworden. Hij zou bij fokkerij Kyami ingezet gaan worden als fokman, maar door omstandigheden is dat er niet van gekomen. Ik ben heel blij dat Robin contact met mij heeft opgenomen met de vraag of deze beide heren in onze fokkerij een plek konden krijgen.
Ik was al langer van plan om een (L)Cp lijn te starten, en daar zijn deze beide heren helemaal geknipt voor. In de toekomst gaan zij dan ook zeker als fokman ingezet gaan worden, en tot die tijd blijven deze twee mannen gezellig samen. Heerlijk Jut-en-Jul koppeltje, ze kunnen het prima samen vinden.

Update: Kyano is gekoppeld aan Laura en wordt hopelijk snel vader.
Odin is gekoppeld aan een Agouti zoontje van Elmar en Suheyla.


Steve en Stan

Steve:
Man, Geboren 07-03-2010
Kleur: Nootmuskaat
Gencode: aa C- DD ee G- P- 

Stan: Man, Geboren 12-10-2010
Kleur: Algerijn Verlicht
Gencode: Aa Cc(h) DD ee G- P-
Steve en Stan 
Steve en Stan zijn vader en zoon. Steve komt van de Clan of LennyLengo uit Oberhausen (Dl). Hij heeft samen met onze Lena drie mooie nestjes op de wereld gezet, allemaal forse, gezonde pups.
Stan is een zoon uit het eerste nest, en hij heeft ook meegeholpen met het grootbrengen van de pups uit het tweede nest. Voordat het derde nest geboren is zijn Steve en Stan samen verhuisd naar hun eigen bak, zodat Lena niet weer gedekt zou worden en een welverdiende rustpauze kreeg.
Het zijn twee mooie heren, erg sociaal en goed van bouw. Ook zeer vriendelijk naar mensen toe. En verslaafd aan het loopwiel, samen leggen ze hier heel wat kilometers af. Ik hoop hen in de toekomst (weer) in te zetten als fokman.


Falco en Elmar

Falco: Man, Geboren 25-05-2010
Kleur: Zwart Gevlekt
Gencode: aa Cc(chm) D- E- G- P- Sp

Elmar: Man, Geboren 04-10-2010
Kleur: Zwart Gevlekt
Gencode: aa C- D- E- G- P- Sp
Falco en Elmar
Falco is met hulp van Gerbilfokkerij Moonlight vanuit Duitsland, Clan of Kingshouse, naar Nederland gekomen.
Zijn vader is een Super-schecken (EW) en zijn over-grootmoeder is een Wildvang-nakomeling. Hij is een nieuwschierig mannetje met de kleine oortjes van zijn Wildvang voorouders. Hij is bijzonder gevlekt en zijn staartpuntje heeft maar weinig wit.
Elmar komt van Gerbilfokkerij Ichigo en is een sterk gevlekt dier uit Sp-lijnen. Een heel lief ventje dat graag op de hand komt. Ik hoop dat ik met hem de Sp-vlekken in onze nakomelingen kan versterken. Het liefst in de donkere vachtkleuren, want daarin komen de vlekken naar mijn mening het mooiste uit.

Heel bijzonder om deze twee dieren naast elkaar te zien, ze zijn zo duidelijk anders gevlekt. Elmar heeft veel wit door het zwart, en komt veel 'grijzer' over dan Falco, hij heeft een echt diep-zwarte vachtkleur.
Een heel leuk koppeltje samen dat het goed met elkaar kan vinden!

Update: Elmar is gekoppeld aan Suheyla, een dochter van Steve & Lena. Hij zit nu samen met zijn zoons en zal in de toekomst weer aan een mooie dame gekoppeld worden.
Falco is verhuisd naar gerbilfokkerij Anora in Enschede en gaat daar in de toekomst een mooie dame krijgen.
Falco Elmar
Falco Elmar


Kelly en Muis

Muis: Vrouw, Geboren: 08-12-2008
Kleur: Dove (Duifgrijs)
Gencode: aa Cc(h) D- E- GG pp

Kelly:
Vrouw, Geboren 28-12-2008
Kleur: Zilverschimmel
Gencode: -- CC DD e(f)e(f) gg Pp
Muis en Kelly
Kelly en Muis zijn twee voormalige fokdames die samen van hun welverdiende pensioen genieten. Muis is een dame van ons, en Kelly komt van Fokkerij Mileena in Den Haag.
Ik was een beetje huiverig om deze twee oudere dames te koppelen, ze zijn beiden tenslotte de dominante dame geweest in een fokkoppel, maar deze koppeling ging wonderlijk goed. Ze hebben eerst wel een aantal weken in de split gezeten voordat ik ze echt aan elkaar voorgesteld heb, en misschien is dat wel een hele goede zet geweest.
En misschien hebben de dames elkaar ook wel ontzettend veel te vertellen en begrijpen ze elkaar zo goed omdat ze beiden pups hebben groot gebracht, wie weet...
De twee pensioen dames kunnen het uitstekend met elkaar vinden, ik heb nog nooit iets van strubbelingen tussen hen beiden waargenomen.  En ze zullen hier hopelijk samen erg oud en grijs gaan worden.

Update: Kelly is op 17-07-2011 overleden, waarschijnlijk aan een luchtweginfectie. Rust zacht lieve Kelly.
Muis gaat gekoppeld worden aan een pup van gerbilfokkerij Anora.


Lexi en Midas

Lexi: Man, Geboren April 2009
Kleur: Poolvos
Gencode: AA C- D- ee gg PP

Midas: Man, Geboren 17-06-2010
Kleur: Siamees
Gencode:  aa c(chm)c(h) DD E- G- Pp
Silas en Lexi
Lexi heeft samen met twee dames verschillende mooie nesten op de wereld gezet. Na het grootbrengen van zijn eigen pups mag hij nu de opvoeding van ons nieuwe ventje Midas op zich nemen. Lex is een lieve goedzak, en de koppeling met Midas ging zonder problemen. Het zijn dikke maatjes nu!
Midas komt van fokkerij Anora in Enschede en ik ben heel blij dat we hem konden overnemen. Want zijn vader, Pip, is weer een zoon van Valerio en Muis. En aangezien onze Muis het vertikt om nog een nestje met Chris op de wereld te zetten, en al haar pups verhuisd zijn (op Fenna na), hebben we met Midas toch weer de genen van Muis terug!
Midas is een vrij en vrolijk stuiterballetje, hij zit die arme Lex soms behoorlijk op z'n kop.
Als hij wat ouder is zal hij aan een dame gekoppeld worden om zelf hopelijk mooie, gezonde pupsels te gaan krijgen.
En ik hoop dan Lexi aan Chris te koppelen als hij weer met pensioen gaat...

Update: Midas was voorheen Silas.
Zijn naam is gewijzigd omdat we al een heer hebben wiens naam met een S begint (Steve). En ik wil de dieren die hier in de toekomst in de fokkerij blijven een naam geven die begint met de eerste letter van de naam van de vader, om zo toch een beetje het overzicht te behouden...

Update: Midas blijkt geen geschikte fokman; hij blijft aan de kleine kant en heeft een slag in zijn staart. Hij is gekoppeld aan een Zwart Gevlekte pup van Chris & Laura en verhuisd naar nieuwe baasjes in Hengelo.

Update: Lexi heb ik geprobeerd te gekoppelen aan Chris om hier samen van hun welverdiende pensioen te gaan genieten. Dat bleek geen goede match te zijn. Daarna heb ik geprobeerd hem te koppelen aan Falco. Dat is uitgedraaid op een zwaargewonde Lexi nadat het in eerste instantie wel leek te 'klikken' tussen deze twee Duitse heren. Na een week met antibiotica leek Lexi weer de goede kant op te gaan, maar op 24 juli 2011 heeft Lexi de strijd opgegeven en is hij gestorven. Door een fout van mij heb je het leven gelaten, ik zal het mezelf nooit vergeven.
Rust zacht lieve Lexi, je was mijn kanjer!


Ayla en Annie

Ayla:
Vrouw,  Geboren: 24-11-2008
Kleur: Algerijn verlicht
Gencode: AA Cc(h) DD ee GG Pp

Annie: Vrouw, Geboren: 17-12-2009
Kleur: Agouti
Gencode: A- C- DD Ee G- P-
Ayla en Annie 1
Ayla is een pensioen dame die nu samen met haar dochter Annie uit haar laatste nest hier woont.
Ayla is samen met haar man Chris het begin van deze nieuwe clan, en ze hebben samen vele mooie, gezonde pupsels op de wereld gezet. Hoe ouder Ayla word, hoe meer het ch gen duidelijk word; haar Algerijn kleurtje vervaagd steeds meer. Dochter Annie heeft duidelijk de voorliefde voor eten van haar vader meegekregen, ze is een stuk forser als haar moeder Ayla.

Kelly en Laura

Kelly:
Vrouw, Geboren 28-12-2008
Kleur: Zilverschimmel
Gencode: -- CC DD e(f)e(f) gg Pp

Laura: Vrouw, Geboren 29-01-2010
Kleur: Algerijn schimmel
Gencode: Aa CC DD ee(f) Gg P-
Kelly en Laura 1
Kelly is een pensioendame van fokkerij Mileena (gefokt door Moonlight) en Laura is haar dochter uit het laatste nest. Het zijn twee zeer actieve dames die gek zijn op het verbouwen van hun onderkomen en het slopen van wc-rolletjes.

Update: Laura heeft met Chris een aantal mooie nesten gehad. Na een pauze samen met een dochter is ze gekoppeld aan Kyano.
Kelly is gekoppeld aan onze Muis. De beide pensioen-dames zijn op 19 september 2010 gekoppeld en ze gaan prima samen!

Update: Kelly is op 17-07-2011 overleden, waarschijnlijk aan een luchtweginfectie. Rust zacht lieve, mooie dame.

Fenna en Lena

Fenna:
Vrouw, Geboren 20-01-2010
Kleur: Lcp Agouti Gevlekt
Gencode: Aa c(chm)c(h) DD E- G- Pp Sp

Lena: Vrouw, Geboren 28-02-2010
Kleur: Algerijn Gevlekt
Gencode: A- CC DD ee Gg P- Sp
fenna en lena
Fenna is een dochter van Chris en Muis uit hun eerste nest. Zij is geboren met een afwijking aan haar linker voorpootje. Misschien heeft ze in de baarmoeder in de verdrukking gezeten, ze had tenslotte nog 8 broertjes en zusjes.. Maar ze heeft er ogenschijnlijk geen last van; ze rent als de beste in het loopwiel, en graven en eten is ook geen enkel probleem voor haar. Ze is een nieuwsgierige, vriendelijke dame, verslaafd aan haar loopwiel. Ze heeft eerst onze Bente gezelschap gehouden en is daarna gekoppeld aan Lena.
Lena is een dochter van Lexi en Streepie. Ook een super lief meisje en dikke maatjes met Fenna. Het is een koppeltje dat het echt heel goed met elkaar vinden kan, en ik vind het ontzettend jammer dat ik ze zal moeten scheiden...

Update: Lena heeft drie nesten gehad Steve en is na een rustpauze gekoppeld aan Benji.
Samen met een Algerijn dochter van Benji is Lena met pensioen.
Fenna is gekoppeld aan een Algerijn Gevlekte dochter van Lena en Steve en verhuisd naar Eibergen.

Steve en Stevie

Steve: Man, Geboren 07-03-2010
Kleur Nootmuskaat
Gencode: aa C- DD ee G- P-

Stevie: Man, Geboren 08-02-2010
Kleur: Wit Roodoog
Gencode: -a c(h)c(h) DD -- -- pp
Steve en Stevie
Steve is een mooie man van de Clan of LennyLengo uit Oberhausen (Dl). Zijn fokker houd en fokt al vele jaren gerbils en de stamboom van Steve telt al meer als vijf generaties!
Steve is een zeer vriendelijke gerbil, zowel naar soortgenoten als naar mensen toe. Hij heeft een mooie bouw en ik verwacht dat hij hier mooie nestjes gaat krijgen met één van onze dames.
Stevie is een ondernemend, actief kereltje uit het koppeltje Popcorn en Chippy. Hij heeft rode oogjes en ik heb de indruk dat hij niet zo goed kan zien. Hij wiegt vaak met zijn hoofd heen en weer om 'scherp te stellen', en daarom hebben we hem naar Stevie (Wonder) vernoemd...

Update: Steve is gekoppeld aan Lena!
Stevie heeft een koppeling met een Agouti helaas niet overleefd... Dwars door de split heen is hij 's nachts behoorlijk gebeten. Na een week weer alleen in een bak vond ik hem op een morgen levenloos in zijn nest. Ik vermoed dat de stress van de koppeling samen met zijn verwondingen hem fataal zijn geworden. Rust zacht lieve Stevie.

Update: Steve leeft nu samen met zijn zoon Stan.

Dröpken en Pinky

Dröpken: Vrouw, Geboren 08-12-2008
Kleur: Zwart

Pinky: Vrouw, Geboren eind 2008
Kleur: Zwart
pinky en dröpken
Dröpken is een zusje van Muis. Ze heeft een goed half jaar bij vrienden van ons gewoond totdat ze ruzie kreeg met Muis, en toen zijn beide dames naar ons verhuisd. Ze komt dus ook van Kilaya in Almere-haven. Naar mensen toe is ze erg vriendelijk, maar van andere gerbils wil ze eigenlijk niet zoveel meer weten.
Pinky is een gerbildame die tot eind mei 2010 bij haar vorige eigenaresse Carina in Rhede (Dl) heeft gewoond. Ze heeft daar al meerdere andere gerbil dames de bak uit gejaagd, dat wil zeggen dat ze liever ruzie maakt met soortgenoten dan dat ze vredig samen wil leven...
Ik probeer deze twee dames aan elkaar te koppelen, maar tot nu toe wil dat nog niet erg lukken helaas. Ze zitten nu samen in een splitkooi, en op een later tijdstip zal ik weer een poging wagen met deze twee stijfkoppen.

Update: Na een tweede mislukte koppelpoging zijn de dames weer samen in de splitkooi geplaatst.
Op een morgen kwam ik beneden en trof ik Pinky dood in de bak aan. Er was uiterlijk niets aan haar te zien; geen bijtwonden, haar mond en oogjes waren mooi schoon en ze had ook geen diaree. Ik denk dat de stress van de koppeling, in combinatie met de extreme warme haar teveel zijn geworden.
Jammer, naar mensen toe was ze een hele lieve dame, maar helaas mocht Dröpken haar nieuwe vriendinnetje niet worden...


  Copyright © Wessanda.nl                                                                                   niets van deze site mag gekopieerd worden zonder toestemming